Nieuws

Nieuws

Voorjaar 2016

20 april
Deze week de nieuwe lijn van Domaine de la Dourbie uit de Langedoc binnen gekregen. Drie heerlijke jonge, frisse wijnen ,  onder de  label is Oscar .

Oscar-rosé kleinOscar-blanc kleinOscar-rouge

November 2014

Novello

Novello Tito Primo – Dino Nardi van Perlage is er weer !

Primeur-wijn, oogst 2014,  met een fijn bouquet, zeer aangenaam fruitig, dankzij de toepassing van  de speciale fermentatiemethode levendig en fris met achtergrond van bramen en frambozen.

Gemaakt met een uitgekiende verhouding van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven uit de regio Veneto, uit een gebied die halverwege tussen Venetië en de Dolomieten ligt. De kleur is rood, vrij licht met paarse tinten en zalmkleurige weerkaatsingen.Te drinken bij uiteenlopende gerechten: lichte vis- vlees- of vegetarische gerechten of als aperitief.
In tegenstelling tot vele primeurs is deze Novello Dino Nardi zeer goed houdbaar tot de zomer na de oogst!

Te koop in vele natuurvoedingswinkels.

 

Voorjaar 2014

nieuw in het assortiment :
Biandonata  (Rovero – Asti)
Frisse jonge witte wijn, licht mousserend.

Biandonata

Côtes du Rhône Rouge  en Côtes du Rhône Villages – Cuvée Les Couchants
(Jean David – Séguret)

IP140613LH1002 IP140613LH1005

 

December 2013

Eind september j.l. hebben we Fattoria San Michele bij Florence bezocht. De rondleiding in het bedrijf was bijzonder interessant mede omdat we ons realiseerden wat een verscheidenheid aan activiteiten daar plaatsvindt. Ook al is de de hoofdproductie gericht op wijn, San Michele a Torri is een gemengd bedrijf met olijfboomgaarden en veeteelt, namelijk runderen (in het wild) en speciale rassen varkens. Ook experimenteren zij momenteel met de teelt van saffraan. We zijn vooral enthousiast geraakt door hun  Laudemio olijfolie en hun Chianti Classico “Tenuta La Gabbiola” (zie onder voor info).
Tijdens ons verblijf in Toscane hebben wij gelogeerd bij Partingoli , een oude fattoria die verbouwd is tot vakantieverblijf. Een mooie rustige accomodatie op een steenworp afstand van Florence.
Zeer gastvrij gerund door de Nederlandse familie Bak.
http://www.partingoli.com/

Chianti Classico D.O.C.G. “Tenuta La Gabbiola

Nieuw in ons assortiment :

Chianti Classico S. Michele

Olijfolie “Laudemio” van Fattoria San Michele

Topkwaliteit olijfolie uit Toscane , zie info bij Producten – Delicatessen

 

 

Laudemio

 

 

 

 

 

Winterworkshop  Eten van de koude grond –  R.  Burgmans

Een (kook)workshop rond de houtkachel in de kas in de tuinen van de Walburg.

Winter; ook in deze koude periode is er een ruime variatie aan groenten, kruiden en vruchten  om heerlijke verwarmende gerechten te bereiden.  Een aantal bijzondere groenten zoals palmkool, kervel en mispel staan ook in de tuin.

Kleuren; We stoken de houtkachel in de koude kas een graadje hoger en er wordt een kleurrijk culinair verhaal gepresenteerd waarna  we met de ingrediënten een aantal gerechten bereiden.  Tot slot gaan we aan tafel om de bereide gerechten te eten. Docent/kok: Rianne Burgmans

Tijd en plaats: Zaterdag 23 november  van 10.30-15.00 in de kas van de Walburg

Kosten: 25 euro per persoon (incl. koffie of thee en lunch)

Aanmelden:  dewalburg@hetnet.nl /0402449682.

 

 

 

September 2013 :

Doline Primitivo van Colli della Murgia 

Nieuwe wijn in ons assortiment. Gemaakt van Primitivo en Cabernet Sauvignon druiven. Mooi vol en fruitig, heel soepel. Zie info bij Producten – Rode wijn – Puglia

doline_rosso (1)